ZMAdvanced - 160 g
Novo

ZMAdvanced - 160 g


OstroVit

Cena:

 

2.100,00 RSD

OstroVit ZMAdvanced je sveobuhvatan dodatak ishrani u prahu, koji sadrži šest različitih aktivnih sastojaka, uključujući ekstrakt korena ašvagande i D-asparaginsku kiselinu. Predviđen je za pripremu ukusnog napitka sa aromom jabuke i kruške. To je proizvod namenjen sportistima i ljudima koji brinu o pravilnoj regeneraciji organizma, osobama sa hroničnim umorom i osobama koje imaju poteškoća da zaspu.

OstroVit ZMAdvanced je sinergijska kombinacija minerala cinka, magnezijuma i vitamina B6. Kombinacija svih ovih oblika cinka i magnezijuma je potpuno bezbedna za zdravlje. Ima jače dejstvo od veštačkih steroida, povećava nivo testosterona u organizmu i snagu mišića, a sve to bez negativnih sporednih efekata, pa stoga ne podleže zabranama. Zato je veoma popularan kod profesionalnih takmičara u svim sportovima. ZMAdvanced je pogodan i za mlađe sportiste koji se često nekvalitetno hrane, a čak i mali deficit ovih esencijalnih minerala kod sportista usporava stvaranje testosterona i slabi imunitet. Može da poboljša i kvalitet sna, pa se preporučuje uzimanje pred spavanje (naročito kad je u kombinaciji sa melatoninom).

Potencijalna korisna dejstva ZMAdvanced

- na prirodan način povećava nivo hormona, naročito testosterona
- povećava mišićnu snagu (prosečno 2,5 puta kod muškaraca)
- jača imunitet organizma
- ubrzava oporavak nakon treninga

Ovaj proizvod predstavlja set izuzetno vrednih sastojaka – jedna porcija dijetetskog suplementa obezbeđuje organizmu 2,4 grama magnezijum kompleksa i 75 mg cink kompleksa. Pored toga, u sastav ovog proizvoda ulazi i 300 mg D-asparaginske kiseline, 100 mg ekstrakta korena ašvagande standardizovanog na 5% vitanolida, vitamin B6 i melatonin. Kombinacija osvežavajućeg voća jabuke i kruške daje jedinstven ukus napitku. Ovaj proizvod obezbeđuje mesec i po dana suplemntacije (45 porcija/doza). Proizvod je u obliku praha, što je pogodno i za osobe koje imaju poteškoća sa gutanjem tableta.

OstroVit ZMAdvanced sadrži trojni magnezijum komleks – magnezijum u obliku karbonata, citrata i laktata. Ova kombinacija magnezijum-karbonata, magnezijum-citrata i magnezijum-laktata je zaslužna za visoki kvalitet proizvoda i njegovu asimilaciju i biodostupnost. Magnezijum je makromineral neophodan za održavanje ravnoteže elektrolita, proizvodnju energije i normalne neuro-mišićne funkcije. On se prirodno nalazi u ljudskom organizmu u značajnim količinama i zato se klasifikuje kao makronutrijent. U ljudskom organizmu se uglavnom skladišti u kostima i mišićima. Nutritivnim izvorima magnezijuma smatraju se proizvodi žitarica od celog zrna, kao i semenke i orasi. Magnezijum još doprinosi smanjenju zamora i umora i neophodan je za pravilno funkcionisanje mišića i nervnog sistema i pomaže u održavanju zdravih zuba i kostiju.

Magnezijum učestvuje u preko tri stotine enzimskih reakcija, uključujući glikolizu, Krebsov ciklus, sintezu kreatin-fosfata, sintezu nukleinskih kiselina, aktivaciju aminokiselina, fino kontrahovanje mišića srca, ciklično stvaranje energetskog molekula ATP, kao i u proteinskoj sintezi.

Trojni cink kompleks sastoji se od cink-glukonata, cink-pikolinata i cink-citrata. Cink je mineral klasifikovan kao mikroelement, a u ljudskom telu se nalazi prvenstveno u skeletnim mišićima i kostima, a u manjim količinama u mozgu, pankreasu i jetri. Cink je sastojak mnogih namirnica, a glavni izvori su crveno i živinsko meso, suve mahunarke, orasi i proizvodi od integralnih žitarica. U sastav ovog proizvoda ulazi cink-glukonat, cink-pikolinat i cink-citrat – oblici koje odlikuje visoka biodostupnost. Cink pomaže u održavanju odgovarajuće kiselinsko-bazne ravnoteže i podržava održavanje optimalnog metabolizma ugljenih hidrata. Cink pomaže u održavanju normalnih kognitivnih funkcija i podržava pravilnu sintezu DNK, a doprinosi i održavanju optimalnog metabolizma makronutrijenata i masnih kiselina. Cink takođe podržava održavanje zdrave kože, kostiju, noktiju i kose i podržava pravilno funkcionisanje imunološkog sistema. Pomaže još u održavanju zdravlja vida i štiti ćelije od oksidativnog stresa.

D-asparaginska kiselina (DAA) je endogena aminokiselina, koja se u ljudskom organizmu stvara prvenstveno u hipofizi i hipotalamusu. Ona igra vrlo važnu ulogu u pretvaranju ugljenih hidrata u energiju, a njen nedostatak se ispoljava u hroničnim umoru. D-asparaginska kiselina se može uneti i hranom – bogat izvor su životinjski proizvodi, male količine su prisutne u šparglama, avokadu i ovsenim pahuljicama.

Standardizovan ekstrakt korena ašvagande Ashvagandha KSM-66® (Withania somnifera) je izvor vitanolida, koji predstavljaju adaptogene – jedinjenja koja se koriste još od davnina u tradicionalnim medicinama za bolju adaptaciju na stres. Adaptogeni pomažu organizmu da se adaptira i odupre štetnom i razornom uticaju stresa. Kao posledica, pored ublaženog stresa, dolazi do smirenijeg sna, lepšeg opšteg izgleda, kako mentalnog, tako i fizičkog. Stoga se u tradicionalnoj Ajurveda medicini smatralo da adaptogeni poput ašvagande produžavaju život i povećavaju kvalitet života. Ukratko, ašvaganda pomaže kod nemirnog sna, ublažava stres i poboljšava raspoloženje, podrška je kognitivnoj funkciji i memoriji, pospešuje koncentraciju i fokus.

Vitamin B6, piridoksin, vitamin je rastvorljiv u vodi i pripada vitaminima B kompleksa. Može se naći prvenstveno u proizvodima od integralnih žitarica, u iznutricama i suvim semenima mahunarki. Vitamin B6 doprinosi održavanju normalnog energetskog metabolizma i takođe podržava pravilno funkcionisanje nervnog sistema. To je jedinjenje koje smanjuje osećaj zamora i iscrpljenost. Podržava normalne psihološke funkcije i pomaže u pravilnom funkcionisanju imunološkog sistema. B-6 ima važnu ulogu u proteinskoj sintezi, umanjuje posledice delovanja nekih kataboličkih steroida, kao što je kortizol, koji izaziva umor i otkazivanje mišića. On je taj koji povećava odnos testosterona prema kortizolu u korist testosterona, što rezultuje pozitivnim efektima u snazi i izgradnji mišićnog tkiva.

Melatonin je hormon koji se prirodno javlja u ljudskom organizmu. Luči ga epifiza (pinealna žlezda), jedna od endokrinih žlezda i derivat je triptofana (pinealna žlezda pretvara aminokiselinu triptofan u serotonin (neurotransmiter) i na kraju u melatonin). Sinteza i lučenje melatonina u organizmu se povećava tokom noći, a dnevna svetlost inhibira i smanjuje ovaj proces. Prirodna sekrecija hormona počinje nakon zalaska sunca i najintenzivnije se odvija tokom noći, između dva i četiri sata po ponoći. Melatonin pomaže u ublažavanju subjektivnog osećaja sindroma iznenadne promene vremenske zone. Pored toga, pomaže u smanjenju vremena potrebnog da se zaspi, a blagotvoran efekat se javlja kada se 1 mg melatonina konzumira neposredno pre spavanja.

Preporučeno doziranje i način upotrebe

Rastvoriti 1 dozu proizvoda (1/2 merice = 3,5 g) u 100 ml vode ili soka. Koristiti 1 dozu dnevno, pre spavanja.

Upozorenja i napomene

Proizvod ne treba da uzimaju deca, trudnice i dojilje, osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda, osobe koje su na terapiji sedativima, antidepresivima i antikonvulzivima. Nekoliko sati nakon uzimanja proizvoda, ne preporučuje se upravljanje motornim vozilom, rad za mašinom i slično. Ne preporučuje se korišćenje proizvoda duže od dve nedelje u kontinuitetu bez medicinskog nadzora.