Uslovi korišćenjaOpšti uslovi kupovine

Posetom ili kupovinom na Internet prodavnici lama.rs prihvatate Uslove korišćenja koji su navedeni u daljem tekstu. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate i upoznate se pravilima koja primenjujemo. Lama d.o.o. zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja vrši izmene i dopune ovih Uslova korišćenja.


Opisi proizvoda

Lama d.o.o. nastoji da sve proizvode opiše što je tačnije moguće. Takođe, Lama d.o.o. ne garantuje da su svi navedeni podaci u vezi sa proizvodima 100% tačni, kompletni, pouzdani i bez grešaka.


Cene proizvoda

Sve cene proizvoda navedene su na sajtu sa uračunatim PDV-om. Lama d.o.o. ima pravo da otkaže narudžbenicu uz slanje email obaveštenja potrošaču ukoliko je došlo do grube greške prilikom postavljanja cene na sajtu.


Promena (ažuriranje) podataka na sajtu

Lama d.o.o. zadržava pravo da može u svako vreme, bez prethodne najave, promeniti podatke prikazane na bilo kojoj stranici sajta.Uslovi kupovine na internet prodavnici lama.rs

Lama.rs je internet prodavnica koja posluje u skladu sa Zakonom o elektronskoj trgovini i svim ostalim važećim zakonima i propisima u Republici Srbiji. Detaljni uslovi kupovine navedeni su u ovom tekstu. Molimo vas da se upoznate sa njima pre nego što obavite kupovinu.


I NARUČIVANJE

Prilikom naručivanja proizvode unosite podatke o naručiocu i mestu isporuke.Potrebno da navedete podatke o naručiocu i adresu gde je potrebno paket isporučiti. Podaci o naručiocu su podaci koji će biti navedeni na računu koji će vam biti poslat zajedno sa pošiljkom. Ukoliko kupujete kao fizičko lice, kao podatke o naručiocu navedite podatke iz lične karte. Ukoliko naručujete kao pravno lice (firma) navedite važeće podatke o firmi.


Podaci o mestu isporuke su podaci gde želite da pošaljemo pošiljku. Molimo vas da sve podatke navedete što preciznije kako bi vas kuriri koji uručuju pošiljke što lakše pronašli. U slučaju neispravno unetih podataka, može doći do vraćanja vaše pošiljke i/ili sporije isporuke.


II PLAĆANJE

Lama.rs podržava sledeće načine plaćanja: plaćanje pouzećem


Plaćanje pouzećem podrazumeva plaćanje narudžbenice kuriru prilikom preuzimanja pošiljke. Plaćanje se vrši isključivo gotovinom.


Troškovi dostave nisu uračunati u cenu porudžbine i njih snosi kupac, osim ako nije drugačije navedeno.


III DOSTAVA

Dostavu pošiljki vrši kurirska služba i moguća je samo na teritoriji Republike Srbije. Troškovi dostave se posebno naplaćuju i zavise od mase paketa a ne od mesta dostave. Troškove dostave plaćate kuriru zajedno sa proizvodima, prilikom preuzimanja pošiljke.


Rok i period, kao i iznos troškova dostave su u skladu sa važećom ponudom kurirske službe AKS Express-a koje možete videti na sajtu http://www.aks.rs/.


IV REKLAMACIJE

Lama doo posluje u skladu sa zakonima Republike Srbije i poštuje prava svojih kupaca.


Potrošač  reklamaciju može izjaviti telefonom, pisanim putem ili elektronskim putem (putem mejla na adresu reklamacije@lama.rs). Potrošač reklamaciju može izjaviti isključivo uz dostavu fiskalnog isečka, odnosno računa o kupljenoj robi, ili drugog dokaza o kupovini (kopija računa, slip itd).


Pravilnik Lama d.o.o. o reklamacijama možete preuzeti ovde.Pravo na odustajanje

U skladu za važećim Zakonom o zaštiti potrošača  („Sl. glasnik RS“, br.62/2014, 6/2016 – dr. zakon i 44/2018 – dr. zakon) obaveštevamo vas o sledećem:


Obrazac izjave od odustanku od ugovora se dostavlja na e-mail adresu: reklamacije@lama.rs ili na adresu firme: Lama d.o.o. Svetomira Nikolajevića 3, 11000 Beograd


Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija izjavom o odustanku ukoliko je poslata Lama d.o.o. u roku od 14 dana, od dana kada je roba dospela u državinu potrošača, odnosno trećeg lica koje je odredio potrošač, a koje nije prevoznik, bez navođenja razloga.


Odustajanjem od ugovora potrošač se oslobađa svih obaveza osim obaveze plaćanja troškova vezanih za slanje robe koja se vraća usled odustanka od ugovora.


Potrošač ostvaruje pravo na odustanak od ugovora izjavom koju može dati na posebnom obrascu za odustanak od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija ili na drugi nedvosmislen način (u daljem tekstu: obrazac za odustanak).


Proizvodi moraju biti nekorišćeni, neoštećeni i u originalnoj ambalaži, mora biti priložen originalan račun i obrazac – izjava o odustanku od ugovora.


Potrošač nema pravo na odustanak od ugovora prema Članu 37. tačka 5 Zakona o zaštiti potrošača ukoliko je roba koja je isporučena zapečaćena a otpečaćena je nakon isporuke te se s toga ne može vratiti zbog zaštite zdravlja ili higijenskih razloga.


Obrazac Izjave o odustanku od ugovora možete preuzeti ovde.


Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata Lama d.o.o.


Lama d.o.o. može da odloži povraćaj sredstava dok ne dobije robu koja se vraća, ili dok potrošač ne dostavi dokaz da je poslao robu Lama d.o.o. u zavisnosti od toga šta nastupa prvo.


Potrošač je dužan da vrati robu Lama d.o.o., bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac- Izjavu o odustanku od ugovora


Politika privatnostiLama d.o.o. poštuje Vašu privatnost i obavezuje se da će sve podatke kupaca prikupljene tokom procesa naručivanja i isporuke koristiti isključivo za sopstvene potrebe, a u cilju pružanja što kvalitetnije usluge i realizacije povremenih promotivnih kampanja. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Lama d.o.o. ni pod kojim uslovima neće prodavati ili ustupati lične podatke svojih posetilaca/kupaca trećoj strani, a svi prikupljeni podaci su strogo poverljivi i dostupni isključivo zaposlenima firme Lama d.o.o u minimalnom neophodnom obimu.


Svi zadržani podaci, na zahtev lica čiji su, mogu biti dostavljeni licu na uvid, obrisani ili anonimizirani (ukoliko brisanje nije moguće).


Sastavni deo lama.rs prezentacije su integracije sa Google i Facebook platformom. Korišćenjem lama.rs prezentacije potvrđujete da ste upoznati i saglasni sa tim.


Ukoliko koristite lama.rs, odgovorni ste za održavanje i poverljivost svog naloga i lozinki koje ste dobili u slučaju zaboravljene inicijalno kreirane lozinke na sajtu. Korišćenjem lama.rs sajta odgovorni ste za sve aktivnosti koje se dešavaju na vašem nalogu i sa vašom lozinkom. Maloletnici mogu koristiti lama.rs uz nadzor roditelja ili staratelja. Lama d.o.o. zadržava pravo da odbije pružanja usluga, ukine nalog ili otkaže narudžbenicu ukoliko ustanovi da su prekršeni Uslovi korišćenja.