Liver Aid Pharma- 90 kapsula

Liver Aid Pharma (Zaštita jetre) - 90 kapsula


OstroVit

Cena:

 

2.400,00 RSD

OstroVit Pharma Liver Aid izuzetan i jedinstven proizvod na tržištu koji sadrži posebno odabrane nutrijente i njihove komplekse se ciljem zaštite zdrave funkcije i regeneracije jetre. Pharma liniju proizvoda OstroVit je bazirao na najkvalitetnijim sirovinama i poslednjoj reči tehnologije u načinu dobijanja sastojaka koja čine ovaj proizvod.

OstroVit Pharma Liver Aid, upakovan u amber staklo zbog očuvanja svežine i biološke aktivnosti sastojaka, sadrži:

- 9 aktivnih sastojaka od najkvalitetnijijh sirovina
- 90 kapsula (HPMC - hidroksipropil metilceluloza, poznatije kao vegetarijanske), za 30 dana suplementacije
- sve neophodne nutrijente za zaštitu, detoksikaciju i regeneraciju jetre

Kompleks Liver Aid sadrži standardizovane biljne ekstrakte i sinergijski kompatibilne sastojke za postizanje što boljeg efekta na zdravlje jetre (detoksikacija, regeneracija, hepatoprotektivni efekat):

Milk Thistle Seed Extract ekstrakt semena sikavice, mlečnog čkalja (Silybum marianum), standardizovan na 80% silimarina, uključujući i 30% silibina i izosilibina, poznat je po svom hepatoprotektivnom efektu. On štiti jetru detoksikacijom, štiti ćelije jetre od hepatocita (alkohol i dr. toksini).

Ova evropska biljka sadrži flavonoide (posebno apigenin-, luteolin-, kamferol­glikozide i dr.), steroide (sterole – beta-sitosterol, beta-sitosterol glukozid), poliine, organske kiseline (fumarna kiselina 3,3%), a njeno seme sadrži silimarin –mešavinu silibina, izosilibina, silikristina i silidianina. Prisutni su i flavonoidi – apigenin, hrizoeriol, eriodiktiol, naringenin, kvercetin, taksifolin, kao i masna ulja (20-30%).

Seme ima hepatoprotektivni efekat. Smatra se da su za to zaslužne komponente kao što je silimarin, ali i silikristin i silidianin. Ova jedinjenja sprečavaju ulazak toksina i njihovo vezivanje za određena mesta promenom spoljasnje membrane ćelija jetre.

Silibinin smanjuje stvaranje superoksid radikala, kao i azotnih i kiseoničnih radikala, njihovim hvatanjem ili antioksidativnim delovanjem. Silimarin podstiče stvaranje glutationa u jetri, zelucu i crevima, a on se koristi za detoksikaciju ćelija u jetri. Silibinin smanjuje oksidaciju glutationa u jetri i mitohondrijama, koju izaziva prevelika količina gvozda i predstavlja blago sredstvo za heliranje gvožđa.

Silimarin ima antiinflamatomo delovanje, sprečava stvaranje leukotriena. Štiti bubrege i prostatu, štiti jetru od otrova i pomaže njenu regeneraciju.

Komisija E je odobrila sledeću upotrebu semena čkalja (sikavice): dispeptički poremećaji, oboljenja jetre i žučne kese. Droga iz čkalja se koristi za toksična oštećenja jetre, kao pomoćna terapija kod hronicne zapaljenske bolesti jetre i ciroze jetre.

Kod pravilne primene, nema zabelezenih nezeljenih efekata.

Turmeric Rhizome Extract – suvi ekstrakt rizoma kurkume (Curcuma longa), standardizovan na 95% kurkuminoida. Curcuma longa L. je tropska biljka poreklom iz južne i jugoistočne Azije i spada u porodicu đumbira, odnosno Zingiberaceae. Pod nazivom kurkuma podrazumeva se ova biljka i kao lekovita biljka i kao začin dobijen iz njenog rizoma. Kurkuma se konzumira u zemljama porekla u različite svrhe: kao začin u hrani, kao prehrambena boja i u indijskoj narodnoj medicini za lečenje raznih bolesti.

Ovde je ekstrakt kurkume je standardizovan na 95% kurkuminoida, koji, osim što podstiču zdravu cirkulaciju i imaju kardioprotektivan efekat, takođe poboljšavaju funkciju jetre.

Kao glavni sastojci korena kurkume navode se kurkuminoidi i etarsko ulje.

Tri glavna jedinjenja iz grupe kurkuminoida su kurkumin, demetoksikurkumin i bisdemetoksikurkumin. Odnos ovih kurkuminoida varira u zavisnosti od geografskog porekla i varijeteta biljke. Dominantan je kurkumin (50-70%), dok količine ostala dva kurkuminoida mogu značajno da variraju. Kurkuminoidi su uzrok žutoj boji kurkume kao i začina karija.

Dokazano je da kurkumin i ostali kurkuminoidi imaju antioksidativnu i antiinflamatornu aktivnost, a ušli su i u fazu kliničkih ispitivanja za hemoprevenciju kancera od strane National Cancer Institute. Takođe, prema nekim in vitro istraživanjima, kurkumin, demetoksikurkumin i bisdimetoksikurkumin mogu imati antikancerogenu, antivirusnu i hipoholesterolemičnu aktivnost.

Antioksidativna aktivnost je utvrđena na osnovu sposobnosti ovih jedinjenja da neutrališu superoksidne anjone i inhibiraju lipidnu peroksidaciju i oksidaciju lipoproteina male gustine (LDL­lipoproteina).

Neki od mehanizama antikancerogene aktivnosti kurkumina su inhibicija angiogeneze. Takođe se smatra da kurkuminoidi mogu imati antimetastatsko delovanje, najverovatnije usled inhibicije matriks metaloproteinaze-9.

Utvrđeno je i antiinflamatorno delovanje kurkuminoida, kao i povoljno delovanje kurkume kod nekih oblika artritisa. Kurkumin ispoljava i umerenu anti-HIV-I aktivnost. Kurkumin ispoljava i antitrombotično i antiagregaciono delovanje u nekim in vitro i animalnim in vivo studijama. Kurkuminoidi su u uglavnom in vitro ispitivanjima ispoljili i antivirusno, antifungalno i imunomodulirajuće delovanje. Neka istraživanja su pokazala povoljno delovanje kurkuminoida kod prevencije katarakte.

Komisija E je odobrila primenu korena kurkume kod dispepsije. Evropska Agencija za lekove (EMA) je odobrila primenu rizoma kurkume u cilju olakšanja digestivnih tegoba, kao što su osećaj prepunjenosti u želucu, nadimanje i sporo varenje.

N-acetylcysteine (NAC) – acetilcistein ili N-acetilcistein (NAC) predstavlja N-acetil derivat proteinske aminokiseline L­cisteina. Dostupan je kao dijetetski suplement i kao lek. Daje se oralno ili u vidu spore intravenske infuzije za tretman predoziranja acetaminofenom (paracetamolom). Takode se N-acetilcistein koristi za lečenje respiratomih oboljenja kao sto su akutni i hronični bronhitis povezani sa nastankom prekomeme ili viskozne sluzi.

N-acetilcistein predstavlja stabilniji izvor L-cisteina, i pretpostavlja se da ima bolju apsorpciju. NAC ima antioksidativnu aktivnost, a ponaša i kao mukolitik i kao hepatoprotektant.

NAC može da regeneriše rezerve glikogena u jetri. NAC predstavlja izvor L-cisteina koji inače služi kao prekursor glutationa. Pretpostavlja se da se mukoliticka aktivnost N-acetilcisteina zasniva na njegovoj sposobnosti da redukuje disulfidne veze mukoproteina koji se nalaze u sluzi, razređujući ove viskozne supstance.

Preporučeno doziranje i način upotrebe

Odrasli: popiti 1 kapsulu 3 puta dnevno, najbolje uz obrok.