Fat Burner Vege- 60 kapsula
AKCIJA -50%
Kratak rok

Fat Burner Vege - 60 kapsula


OstroVit

Cena:

2.400,00 RSD

1.200,00 RSD

OstroVit Fat Burner Vege je inovativni suplement u veganskim kapsulama i predstavlja sagorevač masti u potpunosti prilagođen vegetarijancima i veganima. Jedinstvena kombinacija prirodnih biljnih sastojaka ima za cilj da podstiče redukciju nagomilane telesne masnoće. Proizvod sadrži standardizovane biljne ekstrakte afričkog manga, zelene kafe, đumbira, zelenog čaja i žen-šena. Ono što ističe OstroVit Fat Burner Vege je pažljiv odabir biljnih ekstrakata, koji međusobno deluju sinergijski. Sirovine koje se koriste u ovom proizvodu su standardizovani biljni ekstrakti najvišeg kvaliteta.

OstroVit Fat Burner Vege formula pruža sinergijsku podršku sastojaka koji pojačavaju lipolizu i ubrzavaju metabolizam masti.

Očekivani efekti upotrebe OstroVit Fat Burner Vege:

- proizvod je u veganskim HPMC kapsulama
- podstiče proces lipolize, tj. sagorevanja masti
- ima antiinflamatorni efekat
- obezbeđuje kompleks prirodnih biljnih ekstrakata
- ima termogeni efekat
- ubrzava metabolizam

Suvi ekstrakt lista zelenog čaja standardizovan na 50% polifenola

Svi čajevi, i zeleni i crni, derivati su iste biljke (lat. Camellia sinensis). Razlikuju se po tome kako se ubrani listovi pripremaju. Osim za spravljanje širom sveta popularnog napitka, listovi ove biljke koriste se i u medicinske svrhe. Zeleni čaj, za razliku od crnih čajeva, nije fermentisan, tako da aktivni sastojci ostaju neizmenjeni i sačuvani. Prema kineskoj legendi, čaj je slučajno otkriven pre oko 4.000 godina. Otada ga kineska tradicionalna medicina preporučuje protiv glavobolje, depresije, za poboljšanje varenja, imuniteta, za detoksikaciju, za povećanje energije itd. Moderna istraživanja su potvrdila mnoge od nabrojanih korisnih efekata, pa se danas preporučuje kod stanja u kojima može da bude od pomoći:

- oslabljen imunitet
- povišen nivo holesterola i triglicerida u krvi
- visok krvni pritisak
- upala desni
- infekcije
- održava broj korisnih intestinalnih bakterija na zdravom nivou

Aktivni sastojci zelenog čaja su isparljiva ulja, vitamini, minerali, kofein, teobromin, teofilin, ali primarni su bioflavonoidi polifenoli, od kojih je najviše zastupljen epigalokatehin galat (EGCG). Za njih se veruje da su zaslužni za većinu korisnih efekata zelenog čaja, naročito jak antioksidantski efekat u redukciji slobodnih radikala.

Prema nekim istraživanjima katehini zelenog čaja mogu takođe imati antikancerogeno, antiinflamatorno, antiaterogeno, antiaterosklerotično, termogeno i antimikrobno dejstvo. Određena ispitivanja su ukazala na termogeni efekat katehina zelenog čaja pri kontroli telesne mase.

Zeleni čaj povoljno utiče na kardiovaskularni sistem i njegova oboljenja na više načina – smanjuje nivo ukupnog holesterola i poboljšava odnos LDL i HDL, u korist HDL (dobrog holesterola), smanjuje slepljivanje trombocita i snižava krvni pritisak.

Izvesna istraživanja su ukazala da polifenoli iz zelenog čaja smanjuju rizik od pojave nekih oblika kancera, stimulišu produkciju određenih tipova imunoloških ćelija i imaju antibakterijsko delovanje, čak i protiv bakterija koje učestvuju u stvaranju dentalnog plaka, učestvujući u prevenciji karijesa.

Kofein je prirodni sastojak zelenog čaja. Katehini zelenog čaja i kofein mogu imati sinergijski efekat u povećanju termogeneze. Prema PDR for nutritional supplements nema podataka o neželjenim dejstvima niti o unosu prekomernih količina. Tipične dnevne doze katehina zelenog čaja iznose 125-250 mg.

Kofein predstavlja ksantinski alkaloid (1,3,7-trimetilksantin) koji se može naći u većoj količini u zrnu kafe, listovima crnog i zelenog čaja, plodu gvarane, kakao zrnu i dr.

Kofein deluje kao stimulator centralnog nervnog sistema, povećava koncentraciju, smanjuje zamor, ubrzava rad srca, povećava krvni pritisak i smanjuje apetit. Prekomema upotreba kofeina može izazvati nesanicu, lupanje srca, povišen krvni pritisak i pojačanu diurezu, a mogu da se jave i interakcije između kofeina i nekih lekova (lekovi za smirenje, MAO inhibitori, neki antibiotici i antihipertenzivi).

Dnevni unos kofeina iz svih izvora u količini do 400 mg (oko 5,7 mg/kg telesne mase), kao i unos pojedinačne doze od 200 mg kofeina, ne ugrožava bezbednost prosečne odrasle osobe, izuzev trudnica (EFSA Scientific Opinion).

Ekstrakt semena afričkog manga (lat. Irvingia gabonensis) je biljka poreklom iz Kameruna, Nigerije i Gabona. Svi delovi biljke se koriste tradicionalnoj medicini. Seme se koristi kao zgušnjivač jela u Zapadnoj Africi. Iz semena se ekstrahuje ulje koje se koristi u ishrani, a plod se konzumira svež. Seme se tradicionalno koristi za pripremu napitaka koji se daju dojiljama u cilju prevencije postpartalne gojaznosti. Ulje ovod semena je na sobnoj temperaturi čvrsto i može se koristiti kao zamena za kakao buter u napicima i kozmetici.

Radi utvrđivanja efekta mršavljenja, sprovedeno je više laboratorijskih i kliničkih studija. Kliničke studije su pokazale statistički značajno smanjenje srednje vrednosti telesne mase kod pacijenata koji su koristili ekstrakt afričkog manga u odnosu na kontrolnu grupu, uz značajan pad ukupnog holesterola, LDL holesterola, triglicerida i porast HDL (zdravog) holesterola u krvi.

Za sad nema poznatih kontraindikacija i neželjenih dejstava upotrebe afričkog manga, a zbog nedovoljno podataka, ovi preparati se ne preporučuju trudnicama i dojiljama, kao ni deci.

Suvi ekstrakt rizoma đumbira standardizovan na 5% gingerola

Đumbir (lat. Zingiber officinale) je biljka poreklom iz jugoistočne Azije, a gaji se u SAD, Indiji, Kini, Zapadnoj Indiji i tropskim predelima. Biljnu drogu predstavlja oljušteni, sveđ ili osušen rizom dužine prsta. U zavisnosti od podneblja gde raste, različit je i sadržaj aktivnih komponenata. Etarskih ulja ima oko 2,5-3%, a među najznačajnijim su: zingiberin, arkurkumen, beta-bisabolen, neral, geranial, D­kamfor, beta-felandren, linalool, (E)-alfa-famezen, kao i nosač arome zingiberol.

Sastojci đumbira su dosta ispitivani, uglavnom in vitro i u animalnim studijama. Pokazalo se da deluje inotropno, antitrombotički, ima antioksidativno, antimigrenozno i antilipidemijsko dejstvo, a podstiče i lučenje pljuvačke, želudačnih sokova i žuči.

Nemačka Komisija E je odobrila upotrebu đumbira kod gubitka apetita, mučnine u vožnji, dispeptičkih poremećaja. Ali smatra se da đumbir ne treba koristiti kod jutarnje mučnine kod trudnica.

Interakcije sa lekovima: pacijenti na antikoagulantnoj terapiji ili sa poremećajima koagulacije krvi, ne treba da koriste đumbir.

Ekstrakt zrna zelene kafe (hlorogena kiselina) dobija se iz zrna zelene kafe (lat. Coffea arabica), koja su suštinski veoma slična klasičnim zrnima kafe, ali sa mnogo višim sadržajem hlorogene kiseline.

Hlorogena kiselina predstavlja kombinaciju dva molekula – hininske kiseline i kafeinske kiseline. Suplementacija hlorogenom kiselinom daje iste ili vrlo slične efekte kao suplementacija zelenom kafom. Hlorogena kiselina može da snizi pikove glukoze i insulina nakon obroka, sprečavanjem intestinalnog preuzimanja ugljenih hidrata iz hrane.

Postoje pretpostavke da unos zelene kafe može da smanji telesnu masu kod gojaznih ljudi. Suplementacija ekstraktom zelene kafe se generalno smatra bezbednom i dobro se podnosi.

Korejski žene-šen (lat. Panax) u ovom proizvodu je standardizovan na 20% ginsenozida – idealan antioksidans sa intiinflamatornim, imunostimulirajućim i termogenim svojstvima.

Preporučeno doziranje i način upotrebe

Popiti 2 kapsule dnevno.

Upozorenje: proizvod sadrži kofein. Sadržaj kofeina u dnevnoj dozi proizvoda je 5 mg. Proizvod se ne preporučuje trudnicama i dojiljama, osobama sa srčanim smetnjama i visokim krvnim pritiskom. Za vreme korišćenja preparata, ne smeju se uzimati drugi napici i hrana koja sadrži kofein. Veće količine kofeina mogu izazvati nervozu, nesanicu i tahikardije. Ukoliko se pojavi neki od ovih simptoma, prekinuti sa uzimanjem preparata i obratiti se lekaru. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.