Fat Burner for Women- 60 kapsula
AKCIJA -50%
+ POKLON

Fat Burner for Women - 60 kapsula


OstroVit

Cena:

2.400,00 RSD

1.200,00 RSD

OstroVit Fat Burner for Women predstavlja sagorevač masti posebno namenjen ženama. Jedinstvena kombinacija prirodnih sastojaka ima za cilj da podstiče redukciju nagomilane telesne masnoće. Standardizovani biljni ekstrakti afričkog manga, zelene kafe, đumbira, zelenog čaja u kombinaciji sa hromom, karnitinom, tirozinom i kofeinom otvaraju put do manje telesne mase, lepše figure i većeg samopouzdanja. Svaka žena je zaslužila pomoć u postizanju ovih ciljeva.

OstroVit Fat Burner for Women formula pruža sinergijsku podršku sastojaka koji pojačavaju lipolizu i ubrzavaju metabolizam masti.

Karnitin se klasifikuje u aminokiseline, iako je zapravo mnogo bliži B vitaminima po funkciji. Njegova primarna uloga je da olakša transport masnih kiselina dugih lanaca u ćelijske mitohondrije, gde se odvija proizvodnja energije. Karnitin pomaže organizmu da od unesene hrane stvori energiju, a istovremeno sprečava nagomilavanje masnoća oko vitalnih organa ubacujući masnoće u ćelije, gde sagorevaju oslobađajući energiju.

Karnitina ima najviše u mesu i namirnicama životinjskog porekla, tako da je veoma važno da ga vegetarijanci dodatno unose. Dnevno sa hranom čovek unese prosečno oko 50 mg karnitina. Organizam može i sam da ga proizvede sintezom iz aminokiselina metionina i lizina, vitamina B-6, vitamina C, gvožđa i niacina. Ali mnoga istraživanja ukazuju da je organizmu potrebno najmanje 500 mg karnitina dnevno, a aktivnim sportistima i znatno više, do 3000 mg.

Karnitin je osnova za produkciju hormona, uključujući i anabolne hormone poput testosterona, zbog čega ga sportisti rado koriste za povećanje mišićne mase. Pomaže u kontroli štetnog uticaja kortizola (hormona koji stimuliše kataboličke procese) na moždane i mišićne ćelije. Suplementacija karnitinom neophodna je kod sportova koji zahtevaju izdržljivost, kao što su na primer maraton i biciklizam, pošto kod intenzivnih treninga nivo karnitina značajno opada. Uz karnitin kiseonik se maksimalno iskorištava, što rezultira mogućnošću dužeg treniranja sa minimalnim zamorom.

Karnitin može da bude od velike koristi i dijabetičarima, jer utiče na pojavu koja se zove dijabetska ketoza – prisustvo abnormalne količine ketona u krvi. Ona nastaje u nedostatku insulina, kada se masti pojačano metabolišu. Ketoni ili ketonska tela su toksične kisele supstance, produkt procesa iskorištavanja masnog tkiva za proizvodnju energije, koje se nagomilavaju u krvi i koji su uzrok mirisa na aceton kod nekih dijabetičara. Neka od svojstava L-karnitina:

- ubrzava metabolizam i iskoristljivost masti za stvaranje energije
- smanjuje stvaranje laktata, soli mlečne kiseline
- povećava energiju, snagu i izdržljivost
- učestvuje u izgradnji čiste mišićne mase i daje definiciju
- učestvuje u produkciji testosterona
- antikatabolički efekat
- ubrzava oporavak nakon intenzivnog treninga
- preventiva je srčanim oboljenjima – kardioprotektivno delovanje (angina pectoris, infarkt)
- smanjuje nivo triglicerida i štetnog holesterola (LDL), a podiže nivo dobrog (HDL) holesterola
- redukuje ketone u krvi, što je značajno za dijabetičare

Suvi ekstrakt lista zelenog čaja standardizovan na 50% polifenola

Svi čajevi, i zeleni i crni, derivati su iste biljke (lat. Camellia sinensis). Razlikuju se po tome kako se ubrani listovi pripremaju. Osim za spravljanje širom sveta popularnog napitka, listovi ove biljke koriste se i u medicinske svrhe. Zeleni čaj, za razliku od crnih čajeva, nije fermentisan, tako da aktivni sastojci ostaju neizmenjeni i sačuvani. Prema kineskoj legendi, čaj je slučajno otkriven pre oko 4.000 godina. Otada ga kineska tradicionalna medicina preporučuje protiv glavobolje, depresije, za poboljšanje varenja, imuniteta, za detoksikaciju, za povećanje energije itd. Moderna istraživanja su potvrdila mnoge od nabrojanih korisnih efekata, pa se danas preporučuje kod stanja u kojima može da bude od pomoći:

- oslabljen imunitet
- povišen nivo holesterola i triglicerida u krvi
- visok krvni pritisak
- upala desni
- infekcije
- održava broj korisnih intestinalnih bakterija na zdravom nivou

Aktivni sastojci zelenog čaja su isparljiva ulja, vitamini, minerali, kofein, teobromin, teofilin, ali primarni su bioflavonoidi polifenoli, od kojih je najviše zastupljen epigalokatehin galat (EGCG). Za njih se veruje da su zaslužni za većinu korisnih efekata zelenog čaja, naročito jak antioksidantski efekat u redukciji slobodnih radikala.

Prema nekim istraživanjima katehini zelenog čaja mogu takođe imati antikancerogeno, antiinflamatorno, antiaterogeno, antiaterosklerotično, termogeno i antimikrobno dejstvo. Određena ispitivanja su ukazala na termogeni efekat katehina zelenog čaja pri kontroli telesne mase.

Zeleni čaj povoljno utiče na kardiovaskularni sistem i njegova oboljenja na više načina – smanjuje nivo ukupnog holesterola i poboljšava odnos LDL i HDL, u korist HDL (dobrog holesterola), smanjuje slepljivanje trombocita i snižava krvni pritisak.

Izvesna istraživanja su ukazala da polifenoli iz zelenog čaja smanjuju rizik od pojave nekih oblika kancera, stimulišu produkciju određenih tipova imunoloških ćelija i imaju antibakterijsko delovanje, čak i protiv bakterija koje učestvuju u stvaranju dentalnog plaka, učestvujući u prevenciji karijesa.

Kofein je prirodni sastojak zelenog čaja. Katehini zelenog čaja i kofein mogu imati sinergijski efekat u povećanju termogeneze. Prema PDR for nutritional supplements nema podataka o neželjenim dejstvima niti o unosu prekomernih količina. Tipične dnevne doze katehina zelenog čaja iznose 125-250 mg.

L-tirozin je neesencijalna organska aminokiselina koja učestvuje u građenju proteina. Nastaje od esencijalne aminokiseline fenilalanina, ali pošto njega treba štedeti za druge bitne funkcije u organizmu, tirozin se po potrebi može dodavati ishrani u obliku suplemenata.

Tirozin je ključni faktor u proizvodnji nekoliko neurotransmitera, a značajan je zbog svoje uloge u podsticanju moždanih funkcija. Neurotransmiteri utiču na raspoloženje, koncentraciju, memoriju i učenje. Na primer, da bi fenilalanin bio delotvoran on se najpre mora preobratiti u tirozin. Ako zbog nečega ne dođe do ove transformacije, mozak neće proizvesti dovoljnu količinu norepinefrina i doći će do mentalnog zamora i depresije. Klinička ispitivanja su pokazala da uzimanje dodataka tirozina može da pomogne kod depresivnih stanja koje se ne mogu suzbiti lekovima i omogućava pacijentu koji uzima amfetamine (radi poboljšanja raspoloženja ili za dijetu) da smanji njihove doze na minimum.

Može da pomogne i u lečenju zavisnosti od opijata jer suzbija depresiju, umor, razdražiljivost i sve simptome koji prate odvikavanje. Naučnici su utvrdili da depresivna stanja i loše raspoloženje prati nizak nivo ove aminokiseline i primetili da često poboljšanje nastupa sa dodatnim unošenjem tirozina.

Potrebu za tirozinom imaju sportisti, gojazne i starije osobe. Sportistima je važan jer otklanja psihofizički zamor i posledice stresa indukovanog fizičkim naporom. Kod gojaznih osoba tirozin može da utiče na proizvodnju tiroksina, hormona tiroidne žlezde, a to ima direktan uticaj na metabolizam materija, samim tim i masnih naslaga.

L-tirozin štiti i zdravlje kože. Integritet epiderma, koji je bio izložen ultravioletnom zračenju, čuva se pomoću melanina. Ukoliko organizam nema dovoljne količine melanina, koji je derivat tirozina, dodatak tirozina može da ga nadoknadi. Melanin je taj koji u hemijskoj reakciji sa sunčevim zračenjem formira zaštitni sloj koji sprečava oštećenje dubljih slojeva kožnog tkiva.

Kofein predstavlja ksantinski alkaloid (1,3,7-trimetilksantin) koji se može naći u većoj količini u zrnu kafe, listovima crnog i zelenog čaja, plodu gvarane, kakao zrnu i dr.

Kofein deluje kao stimulator centralnog nervnog sistema, povećava koncentraciju, smanjuje zamor, ubrzava rad srca, povećava krvni pritisak i smanjuje apetit. Prekomema upotreba kofeina može izazvati nesanicu, lupanje srca, povišen krvni pritisak i pojačanu diurezu, a mogu da se jave i interakcije između kofeina i nekih lekova (lekovi za smirenje, MAO inhibitori, neki antibiotici i antihipertenzivi).

Dnevni unos kofeina iz svih izvora u količini do 400 mg (oko 5,7 mg/kg telesne mase), kao i unos pojedinačne doze od 200 mg kofeina, ne ugrožava bezbednost prosečne odrasle osobe, izuzev trudnica (EFSA Scientific Opinion). OstroVit Fat Burner for Women sadrži 197,5 mg anhidrovanog kofeina u dnevnoj dozi.

Ekstrakt semena afričkog manga (lat. Irvingia gabonensis) je biljka poreklom iz Kameruna, Nigerije i Gabona. Svi delovi biljke se koriste tradicionalnoj medicini. Seme se koristi kao zgušnjivač jela u Zapadnoj Africi. Iz semena se ekstrahuje ulje koje se koristi u ishrani, a plod se konzumira svež. Seme se tradicionalno koristi za pripremu napitaka koji se daju dojiljama u cilju prevencije postpartalne gojaznosti. Ulje ovod semena je na sobnoj temperaturi čvrsto i može se koristiti kao zamena za kakao buter u napicima i kozmetici.

Radi utvrđivanja efekta mršavljenja, sprovedeno je više laboratorijskih i kliničkih studija. Kliničke studije su pokazale statistički značajno smanjenje srednje vrednosti telesne mase kod pacijenata koji su koristili ekstrakt afričkog manga u odnosu na kontrolnu grupu, uz značajan pad ukupnog holesterola, LDL holesterola, triglicerida i porast HDL (zdravog) holesterola u krvi.

Za sad nema poznatih kontraindikacija i neželjenih dejstava upotrebe afričkog manga, a zbog nedovoljno podataka, ovi preparati se ne preporučuju trudnicama i dojiljama, kao ni deci.

Suvi ekstrakt rizoma đumbira standardizovan na 5% gingerola

Đumbir (lat. Zingiber officinale) je biljka poreklom iz jugoistočne Azije, a gaji se u SAD, Indiji, Kini, Zapadnoj Indiji i tropskim predelima. Biljnu drogu predstavlja oljušteni, sveđ ili osušen rizom dužine prsta. U zavisnosti od podneblja gde raste, različit je i sadržaj aktivnih komponenata. Etarskih ulja ima oko 2,5-3%, a među najznačajnijim su: zingiberin, arkurkumen, beta-bisabolen, neral, geranial, D­kamfor, beta-felandren, linalool, (E)-alfa-famezen, kao i nosač arome zingiberol.

Sastojci đumbira su dosta ispitivani, uglavnom in vitro i u animalnim studijama. Pokazalo se da deluje inotropno, antitrombotički, ima antioksidativno, antimigrenozno i antilipidemijsko dejstvo, a podstiče i lučenje pljuvačke, želudačnih sokova i žuči.

Nemačka Komisija E je odobrila upotrebu đumbira kod gubitka apetita, mučnine u vožnji, dispeptičkih poremećaja. Ali smatra se da đumbir ne treba koristiti kod jutarnje mučnine kod trudnica.

Interakcije sa lekovima: pacijenti na antikoagulantnoj terapiji ili sa poremećajima koagulacije krvi, ne treba da koriste đumbir.

U proizvodu OstroVit Fat Burner for Women korišćen je suvi ekstrakt rizoma đumbira, standardizovan na 5% gingerola.

Ekstrakt zrna zelene kafe (hlorogena kiselina) dobija se iz zrna zelene kafe (lat. Coffea arabica), koja su suštinski veoma slična klasičnim zrnima kafe, ali sa mnogo višim sadržajem hlorogene kiseline.

Hlorogena kiselina predstavlja kombinaciju dva molekula – hininske kiseline i kafeinske kiseline. Suplementacija hlorogenom kiselinom daje iste ili vrlo slične efekte kao suplementacija zelenom kafom. Hlorogena kiselina može da snizi pikove glukoze i insulina nakon obroka, sprečavanjem intestinalnog preuzimanja ugljenih hidrata iz hrane.

Postoje pretpostavke da unos zelene kafe može da smanji telesnu masu kod gojaznih ljudi.

Suplementacija ekstraktom zelene kafe se generalno smatra bezbednom i dobro se podnosi.

Hrom spada u grupu esencijalnih mikroelemenata (minerala u tragovima) koji potencijalno utiče na metabolizam glukoze, nivo holesterola i drugih masti u krvi. Hrom se u organizmu javlja i u neorganskom obliku, u ćelijskom jedru, i u obliku aktivnog organskog jedinjenja, trovalentnog molekula, koje se naziva faktor tolerancije glukoze (GTF - Glucose Tolerance Factor) ili hromodulin. Regulisanjem dejstva insulina, hrom održava nivo šećera u krvi, a time, najverovatnije utiče i na kontrolu apetita. Bez prisustva GTF hroma insulin je potpuno neefikasan, pa njegov nedostatak u ishrani često može da bude uzrok pojave dijabetesa i ateroskleroze kod starijih osoba. Ishrana koja se bazira isključivo na rafinisanim namirnicama, kao što su na primer belo brašno i šećer, obezbeđuje nedovoljne količine GTF hroma. Namirnice koje predstavljaju bogat izvor hroma su: pekarski kvasac, integralne žitarice, brokoli, šljive, pečurke, pivo i dr.

Suplementi hroma su postali popularni kada je utvrđena navodna povezanost delovanja hroma sa anaboličkim efektima, tj. povećanjem mišićne mase i redukovanjem telesnih masti. Ono što je sigurno je da nedostatak GTF hroma rezultira smanjenim delovanjem insulina, i da se to lako može korigovati suplementima. Istraživanja ukazuju i na to da se ekskrecija hroma iz organizma povećava kod ljudi koji se redovno bave nekim vidom sporta ili su na bilo koji način fizički aktivniji, pa oni mogu imati povećane dnevne potrebe za ovim mineralom. Kod dijabetičara i gojaznih osoba, hrom može da smanji nivo triglicerida, poveća glukoznu toleranciju. Kao izvor hroma u Nutrione Chromium Picolinate korišćen je hrom(lll)-pikolinat. Suplementacija hroma može se preporučiti u sl. slučajevima:

- za snižavanje nivoa šećera, triglicerida, holesterola i masti uopšte
- smanjenje rizika od nastajanja diabatesa
- dodatak postojećoj terapiji dijabatesa
- kontrola gladi i smanjenje aperita kod gojaznosti
- sprečavanje visokog krvnog pritiska i održavanje zdravlja kardiovaskularnog sistema
- povećanje čiste mišićne mase (bez masnih depoa) i definicije
- povećanje energije i izdržljivosti

Hrom je nazamenljiv sastojak svih vrsta sagorevača masti i u programu je svake moderne dijete. Osim što pomaže insulinu da metaboliše masti i glukozu, hrom podstiče i pretvaranje proteina u mišićnu masu, a šećer u energiju. On obezbeđuje veće količine šećera za energetsku produkciju, čime višestruko podiže nivo energije i izdržljivosti, a istovremeno ističe bezmasnu mišićnu masu, čime se postiže efekat tzv. mišićne definisanosti. Zato je omiljen dodatak ishrani svih sportista.

Sve sirovine upotrebljene u izradi proizvoda OstroVit Fat Burner for Women su Food grade kvaliteta.

Preporučeno doziranje i način upotrebe

Odrasli 2 kapsule dnevno sa dosta tečnosti.

Upozorenje: proizvod sadrži kofein. Sadržaj kofeina u dnevnoj dozi proizvoda je 197,5 mg. Proizvod se ne preporučuje trudnicama i dojiljama, osobama sa srčanim smetnjama i visokim krvnim pritiskom. Za vreme korišćenja preparata, ne smeju se uzimati drugi napici i hrana koja sadrži kofein. Veće količine kofeina mogu izazvati nervozu, nesanicu i tahikardije. Ukoliko se pojavi neki od ovih simptoma, prekinuti sa uzimanjem preparata i obratiti se lekaru. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.