Chondroitin Supreme Pure- 200 g

Chondroitin Supreme Pure - 200 g


OstroVit

Cena:

 

3.200,00 RSD

Hondroitin sulfat je derivat glukozamina koji utiče na fleksibilnost vezivnog tkiva. Ovo je prirodna supstanca veoma zastupljena u ljudskom organizmu i neophodna je za zdravlje i elastičnost vezivnog tkiva, naročito hrskavice. U organizmu se nalazi nekoliko tipova vezivnog tkiva. Ti različiti tipovi grade tetive, ligamente, diskove među kičmenim pršljenovima, ležišta između zglobova, ćelijske membrane i hrskavicu.

OstroVit Chondroitin predstavlja dijetetski suplement na bazi hondroitina u prahu. Uloga u organizmu mu je da obezbedi zdravo funkcionisanje zglobova, sprečava oštećenja, ubrza oporavak od povreda hrskavice i ligamenata kod sportista i bolova usled osteoartritisa kod starijih ljudi. Hondroitin je, uz glukozamin, zaslužan za zdravu funkciju i regeneraciju hrskavice, a blagovremena suplementacija može da nadoknadi deficit hondroitina u organizmu, bez kojeg može doći do ometanja normalnog procesa regeneracije ćelija ili njihovog oštećenja, naročito posle većih napora, kao što je sportski trening ili povećena fizička aktivnost uopšte, ali i kod starijih osoba čiji je proces regeneracije i oporavka znatno usporen.

OstroVit Chondroitin iz linije proizvoda Supreme Pure bez aditiva i filera, obezbeđuje:

- 800 mg hondroitina po dozi
- zdravu funkciju zglobova i ligamenata
- brzu regeneraciju vezivnog tkiva kod sportista i starijih osoba

Hondroitin je hemijsko jedinjenje koje spada u mukopolisaharide. Sadrži glukuronsku kiselinu i N-acetil galaktozamin. Hondroitin se normalno nalazi i proizvodi u organizmu, a njegovi deficiti mogu da izazovu niz problema. Hondroitin predstavlja glavni gradivni sastojak hrskavice zglobova. On učestvuje u kompleksnom procesu eliminacije trenja unutar zglobova kod kretanja. Pored toga, potreban je i za proizvodnju sinovijalne tečnosti, koja omogućava zglobovima da pravilno vrše svoju funkciju. Zahvaljujući hondroitinu organizam je u stanju da:

- regeneriše i obezbedi zdravu funkciju vezivnog tkiva
- proizvede neophodnu količinu sinovijalne tečnosti
- omogući zdravu i normalnu funkciju zglobova i ligamenata kod starijih osoba

Preporučena doza i način upotrebe

Rastvoriti 1 porciju proizvoda 800 mg (1 merica) u 100-150 ml vode ili soka u šejkeru. Konzumirati jednu porciju dnevno. Koristiti mericu priloženu u pakovanju.