Waxy Maize- 1000 g

Waxy Maize (Kukuruzni skrob) - 1000 g


OstroVit

Cena:

 

1.200,00 RSD

Skrob predstavlja primarni izvor energije za mnoge životinje, uključujući i ljude. Nivo svarljivosti skroba i otpuštanja i apsorpcije glukoze igra jednu od glavnih uloga u zdravlju ljudi, pomažući u održavanju zdravih energetskih nivoa i normalnih nivoa glukoze i insulina u krvnoj plazmi. Ukratko, skrob predstavlja izvor energije dobijene njegovom razgradnjom do monosaharida (glukoza).

Dosadašnja istrazivanja su pokazala da rezistentni skrobovi imaju ulogu prebiotika i da se koriste kao dijetetska vlakna. Kukuruzni skrob kao takav može da posluži kao nosač za vitamine, minerale, kao i neke druge sastojke (recimo biljne fitosterole), obezbeđujući im prolaz kroz kiselu sredinu želuca tako da ne izgube svoja korisna svojstva.

OstroVit Waxy Maize je kukuruzni skrob vrhunskog kvaliteta, namenjen prvenstveno sportistima, ali i aktivnim osobama, za održanje zdravih nivoa energije. Sadrži posebno odabrane komplekse ugljenih hidrata iz kukuruza u formi i teksturi voska. Ovaj proizvod ne sadrži sukrozu, a zaslađivač mu je sukraloza.

Kukuruzni skrob predstavlja izuzetno efikasan način da se trenutno nadoknadi energija, efikasniji je i brže deluje i od maltodektrina i od dekstroze. Gotovo trenutno nakon konzumacije podiže energetske nivoe, zaustavlja kataboličke procese prouzrokovane treningom i omogućava brz i delotvoran oporavak i izgradnju mišićne mase.

OstroVit Waxy Maize je kukuruzni skrob visoke molekularne težine, kojeg karakteriše kratko vreme apsorpcije i niski glicemički indeks. Zbog veće molekularne težine, u poređenju sa maltodekstrinom i dekstrozom, kukuruzni skrob znatno brže prolazi kroz organe za varenje i stoga ne izaziva neprijatne nuspojave kao što su naduvenost i gasovi. Zbog ovih svojih osobina, može se koristiti i u situacijama kad je potreban trenutni dotok energije (energy booster). OstroVit Waxy Maize je idealno rešenje za osobe koje imaju portebu da nadoknade zalihe glikogena utrošene tokom treninga ili aktivnog načina života.

OstroVit Waxy Maize sa ukusom vanile, čokolade ili bez ukusa (Natural) predstavlja:

- ugljene hidrate bez šećera
- brz način za nadoknadu energije (brže od drugih ugljenih hidrata)
- lako svarljiv (ne izaziva nadimanje) energetski napitak
- energetski dotok sa niskim glicemičkim indeksom
- novo, veće pakovanje od 1 kg (20 doza/50g)

Doziranje i način upotrebe

Rastvoriti jednu dozu proizvoda (50 g, oko 2,5 merice) u 200 ml vode ili niskomasnog mleka. Izmešati u šejkeru. U zavisnosti od potreba, konzumirati 1-2 puta dnevno.