Inositol Supreme Pure- 200 g

Inositol Supreme Pure - 200 g


OstroVit

Cena:

 

2.400,00 RSD

Inozitol (vitamin B8) deo je kompleksa B vitamina. Pripada grupi šećera, preciznije, to je glukozni polimer neophodan za pravilno formiranje ćelijskih membrana u organizmu. Smatra se vitaminom B grupe, ali on zapravo nije vitamin jer ga telo samo sintetiše. Stvara se pretežno u mozgu, srcu, jajnicima, manje u jetri i bubrezima i drugom tkivu. Koriste ga i skeletni i reproduktivni sistemi. Hrana koja je bogata inozitolom (citrusi, integralni proizvodi, semenke, kvasac, mleko, jaja, pečurke, žitarice, crveno bobičasto voće, banane, pirinač) može da bude iskorišćena za stvaranje inozitola samo uz prisustvo enzima pitaze, koji se takođe unosi hranom.

Inozitol olakšava metabolizam masnih kiselina, štiti jetru od degeneracije i toksičnih materija, sprečava nagomilavanje holesterola na zidovima arterija, potpomaže procese detoksikacije (učestvuje u eliminisanju štetnih materija koje se gomilaju u organizmu nakon terapije lekovima). Inozitol omogućava normalnu funkciju nervnog sistema. Velike količine kofeina uništavaju inozitol i njegove zalihe.

OstroVit Inositol predstavlja dijetetski dodatak u prahu, u obliku čistog mio-inozitola visokog kvaliteta, bez nepotrebnih dodataka i supstanci i ima sl. dejstva:

- podržava zdravu funkciju nervnog sistema
- omogućava bolji san i odmor (antistresno dejstvo)
- nema kontraindikacija i neželjenih dejstava
- ima umirujuće dejstvo na organizam i često se preporučuje uz terapiju kod stanja kao štio su: depresija, nervoza, anksioznost
- štiti korisnu crevnu mikrofloru i stimuliše zdravu funkciju želuca (podstiče varenje hrane i pomaže kod kontipacija)
- jedan je od faktora snižavanja holesterola
- pozitivno utiče na jačanje kose
- podstiče metabolizam glukoze

Preporučeno doziranje i način upotrebe

Rastvoriti 1 porciju proizvoda 1000 mg (1 mericu) u 100-150 ml vode ili soka u šejkeru. Konzumirati jednu porciju dnevno.