Choline Supreme Pure- 200 g

Choline Supreme Pure - 200 g


Ostrovit

Cena:

 

1.890,00 RSD

Holin je organsko hemijsko jedinjenje, deo kompleksa B vitamina, poznatiji kao vitamin B4. Holin obezbeđuje pravilnu funkciju jetre, mozga i nervnog sistema koji kontroliše pamćenje i raspoloženje.

Osnovna uloga mu je (zajedno sa inozitolom) stimulacija kognitivne funkcije, (direktna transformacija u acetil-holin, koji je jedan od najvažnijih neurotransmitera). Još jedna od veoma bitnih uloga holina je održavanje zdrave funkcije jetre jer redukuje akumulaciju masne jetre, hroničnu upalu, cirozu i hiperholesterolemiju.

Holin (u obliku holin-bitartrata) se sintetiše u organizmu, ali te količine mogu biti nedovljne. Kao sastavni deo fosfolipida ćelijskih membrana i prekursor u sintezi neurostransmitera acetil-holina, učestvuje u reakcijama metilacije, a sposobnost za metabolizam masti podstiče uklanjanje viška masnoće iz jetre. Preporučuje kod nervne napetosti, osećaja potištenosti i teskobe, za opuštanje i kvalitetniji san. Holin, i uopšte vitamini B kompleksa, povoljno utiče na mentalno zdravlje, kontrolu metabolizma masti kod osoba sa različitim poremećajima tog sistema, a može se preporučiti kod endometrioze, fibrocističnih dojki i u podršci zdravlja dojke i materice.

OstroVit Choline predstavlja dijetetski dodatak u prahu, u obliku holin-bitartrata visokog kvaliteta i obezbeđuje:

- 200 g holina visokog kvaliteta sa ~400 porcija
- čist holin bez nepotrebnih dodataka
- doprinosi normalnom metabolizmu homocisteina
- doprinosi održavanju pravilnog metabolizma masti
- doprinosi održavanju zdrave funkcije jetre
- podržava zdravlje mozga i kičmene moždine (centralnog nervnog sistema)
- podržava zdravu kognitivnu funkciju (ima pozitivne efekte ne memoriju i raspoloženje)
- učestvuje u procesu detoksikacije

Preporučena doza i način upotrebe

Rastvoriti 1 porciju proizvoda 500 mg (1 mericu) u 100-150 ml vode ili soka u šejkeru. Konzumirati jednu porciju dnevno.