BCAAdvanced Powder- 450 g
AKCIJA -25%

BCAAdvanced Powder - 450 g


OstroVit

Cena:

2.890,00 RSD

2.170,00 RSD

OstroVit BCAAdvanced je visokokvalitetni dodatak ishrani u prahu dostupan u dva voćna ukusa (mango, zelena jabuka). Njegovu formulu čini složena kombinacija aminokiselina razgranatog lanca (BCAA) sa citrulinom, mineralima i vitaminom B6. Napravljen je od najkvalitetnijih sastojaka i predviđen za sve fizički aktivne osobe koje imaju potrebu da svoju svakodnevnu ishranu dopune zdravim suplementima, između ostalog, aminokiselinama, elektrolitima i citrulinom.

OstroVit BCAAdvanced predstavlja

- višekomponentnu i visokokvalitetnu formulu
- 7000 mg BCAA aminokiselina i 1000 mg elektrolita po porciji
- ukusni, voćni ukusi i laka primena – idealno za one koji izbegavaju suplementaciju u obliku tableta

Aminokiseline i elektroliti u ishrani sportista

Oni su izuzetno važni hranljivi sastojci. Jer uz svaki intenzivan fizički napor, organizam je izložen gubitku aminokiselina i elektrolita, što utiče na rad i performanse naših mišića. Aminokiseline podržavaju proces stvaranja energije neophodne za mišiće i sprečavaju gubitak proteina – njihovog gradivnog elementa. S druge strane, elektroliti su u velikoj meri odgovorni za hidrataciju i održavanje ravnoteže vode i elektrolita u našim ćelijama. Tokom povećane fizičke aktivnosti, potražnja za ovim hranljivim materijama se povećava i nije uvek moguće obezbediti dovoljne količine hranom. U takvim slučajevima, treba razmisliti o dodatnoj suplementaciji, naročito kod sportista, kojima je neophodno da svoju dnevnu ishranu dopune esencijalnim aminokiselinama i mineralima.

OstroVit BCAAdvanced se sastoji od sledećih aktivnih sastojaka

Magnezijum – esencijalni mineral koji je, između ostalog, odgovoran za održavanje ravnoteže elektrolita i normalnog energetskog metabolizma. Pored toga, učestvuje u procesu deobe ćelija i podržava rad nervnog sistema, omogućavajući mu da održi normalne psihološke funkcije. Njegovo pravilno snabdevanje u ishrani štiti nas od osećaja umora i prevelikog zamora i ima veliki uticaj na funkcionisanje naših mišića.
Kalijum – pored magnezijuma, održava ravnotežu elektrolita u telu. Održava zdrav mišićni tonus. Može da kontroliše zapreminu vode u telu i reguliše pritisak. Ima uticaj na funkcionisanje nervnog sistema.
Natrijum hlorid – je esencijalna komponenta naše ishrane, koja je odgovorna, između ostalog, za održavanje ravnoteže elektrolita i adekvatnu hidrataciju ćelija.
Vitamin B6 – podržava normalno funkcionisanje nervnog sistema i održavanje pravilnih psiholoških funkcija. Doprinosi regulaciji hormonske aktivnosti. Pored toga, učestvuje u pravilnom energetskom metabolizmu.
L-citrulin – u obliku L-citrulin malata – je organsko hemijsko jedinjenje koje pripada neproteinskoj grupi aminokiselina. Citrulin je aminokiselina koja učestvuje u ciklusu uree zajedno sa L-argininom i L-ornitinom. Njegovo dejstvo se uglavnom zasniva na povećanju sinteze ATP-a, vazodilataciji i bržem uklanjanju mlečne kiseline i amonijaka. Zbog toga je suplementacija citrulina svakodnevnoj ishrani uglavnom posvećena fizički aktivnim osobama, kojima je neophodan za izdržljivost i regeneraciju nakon treninga.
Aminokiseline razgranatog lanca (BCAA) – su tri aminokiseline: leucin, valin i izoleucin. Ova jedinjenja su tako nazvana zbog produženog bočnog lanca u njihovoj hemijskoj strukturi. Spadaju u grupu esencijalnih aminokiselina jer naše telo nije u stanju da ih proizvodi samo. One su sastavni deo sinteze većine proteina, a više od 30% naših mišića se sastoji od BCAA.
L-Glutamin – je organsko hemijsko jedinjenje iz grupe endogenih aminokiselina. Ima mnoge biološke funkcije, kao što je transporter azota, koji deluje kao prekursor za sintezu glutationa ili nukleotida. To je jedan od supstrata u procesu glukoneogeneze.

Preporučeno doziranje i način upotrebe

Rastvoriti sadržaj dve dozirne merice proizvoda (15 g) u 200 ml vode. U dane treninga, uzmite jednu dozu dnevno pre ili posle treninga. U dane kada ne vežbate, uzmite jednu dozu nakon buđenja.