Combat 100% Isolate Vanilla- 1814 g
Rasprodato

Combat 100% Isolate Vanilla - 1814 g


Muscle Pharm

Cena:

8.490,00 RSD

7.220,00 RSD

MusclePharm®'s Combat 100% Isolate® je posebno osmišljena formula koja obezbeđuje 24 grama 100% izolata proteina surutke po dozi. Posle intenzivnih treninga mišićima je potreban trenutni unos hranljivih sastojaka za brz rast i oporavak. Izolati su visoko rafinisan izvor proteina prečišćen od masti, šećera i ugljenih hidrata, a to ih pretvara u lako svarljiv izvor proteina i idealno rešenje za brz i lak unos nutrijenata. Combat 100% Isolate® po dozi organizmu obezbeđuje:

- 24 g najkvalitetnijeg izolata proteina surutke dobijenog na niskim temperaturama čime je maksimalno očuvana biološka vrednost proteina.
- brzo i lako svarljiv bezglutenski izvor proteina sa visokim stepenom apsorpcije.
- izuzetno ukusan napitak bez ugljenih hidrata, šećera i veštačkih aroma i boja.

Izolat proteina surutke

Proteini mleka predstavljaju jednu od najvažnijih komponenti mleka sa nutritivnog aspekta. Proteine kravljeg mleka čine dve velike grupe: kazeini i proteini surutke. Kazeini čine oko 80% ukupnih proteina u kravljem mleku, a preostalih oko 20% su proteini surutke.

Dobijaju se kao sporedni produkti u procesu proizvodnje sira. Pored proteina, neobrađena surutka sadrži i masti, laktozu i druge supstance. Sirova surutka se dalje obrađuje da bi se dobio koncentrat bogat proteinima surutke, izolat proteina surutke i dr. Proteini surutke se sastoje od biološki visokovrednih proteina i proteina koji imaju različite frakcije. Proteine surutke karakteriše i visok sadržaj esencijalnih i neensencijalnih aminokiselina. Izolati proteina surutke sadrže minimalne količine masti i laktoze.

Proteini surutke mogu delovati antimikrobno i imunomodulatomo, a mogu imati i antioksidativni efekat.

Moguće antimikrobno dejstvo dolazi najverovatnije od proteina koje sadrži. Laktoferin čvrsto vezuje gvožđe, a ono je neophodno kao nutrijent za rast mikroorganizama, posebno patogenih bakterija. Laktoferin može sprečiti adsorpciju i/ili penetraciju bakterija i virusa u intestinalni zid. Laktoperoksidaza moze inaktivirati ili uništiti mikroorganizme preko enzimske aktivnosti. lmunoglobulini mogu imati pasivnu imunolosku ulogu.

Imunomodulatomo delovanje delom potiče od imunoglobulina koji učestvuju u pasivnom imunitetu. Proteini surutke su bogati L-cisteinom i L-glutamatom, aminokiselinama koje su prekursori tripeptida glutationa. Neki su bogati dipeptidnim sekvencama - glutamilcisteinom, koji je takođe osnova za stvaranje glutationa. Postoje indikacije da upotreba proteina surutke povećava nivo glutationa u monocitima. Povećan nivo glutationa doprinosi i mogućem imunomodulatornom i antioksidativnom efektu proteina surutke. Pored toga, laktoferin može uticati na imunološku funkciju.

Ne preporučuje se primena kod osoba preosetljivih na proteine mleka, kao ni kod osoba sa oboljenjima bubrega i jetre. Kod preosetljivih ososba mogu se javiti čak i ozbiljni simptomi alergijske reakcije, ukoliko koriste proteine surutke. Ukoliko se koriste u većoj količini i tokom dužeg perioda, proteini surutke mogu oštetiti bubrege i jetru.

Interakcije sa lekovima, dijetetskim suplementima, biljkama ili hranom, nisu zabeležene. Doziranje je različito. Sportisti koriste proteine surutke kao proteinske dodatke i uzimaju 10-25 g dnevno, a u odredenim slučajevima i veće doze.

Preporučeno doziranje i način upotrebe

Pomešati sadržaj 1 dozirne merice (oko 30 g) sa 2,5-3,5 dl hladne vode ili mleka. Uzimati jednom dnevno.

Od količine vode zavisi gustina i ukus napitka. Veći proteinski unos može da se postigne ako se proizvod meša sa mlekom.