No-Flush Niacin Caps- 50 kapsula
Rasprodato
Kratak rok

No-Flush Niacin Caps - 50 kapsula


Twinlab

Cena:

1.800,00 RSD

540,00 RSD

Twinlab® No-Flush Niacin (inozitol-heksanikotinat) je estarsko jedinjenje koje se sastoji od kobinacije niacina (vitamin B3) i inozitola u odnosu 6:1. Ovakav oblik daje ovom proizvodu jedinstvene karakteristike jer obezbeđuje sva korisna dejstva niacina, ali bez pojave osipa i crvenila na koži, koji su česta pojava nakon uzimanja niacina.

Vitamin B-3 je termostabilan i može se sintetisati u organizmu iz aminokiseline triptofana (iz hrane koja sadrži proteine), ali uz prisustvo vitamina B-1 (tiamin), B-2 (riboflavin) i B-6 (piridoksin). Prirodni izvori niacina su: meso, mleko, riba, povrće, kvasac, kikiriki i dr. Vitamin B-3, kao i ostali vitamini B kompleksa, učestvuje u ćelijskom metabolizmu. Konvertuje ugljene hidrate u glukozu (šećer), koja se dalje sagoreva uz oslobađanje energije. B kompleks, uključujući i B-3, neophodan je za razlaganje masti i proteina u metaboličkom procesu. Održava elastičnost i snagu mišića, kao i zdravlje digestivnog trakta, nervnog sistema, kože, kose, očiju, usta i jetre.

Nedostatak vitamina B-3 izaziva prekomerna upotreba alkohola i visoki nivoi holesterola i triglicerida. B3 prestavlja podršku za kardiovaskularno zdravlje, imunitet, mentalno zdravlje, izdržljivost i dodatnu energiju i sagorevanje masti kod sportista.


Preporučena doza i način upotrebe

1 kapsula dnevno.