FiberSol Capsules- 200 kapsula
Rasprodato

FiberSol Capsules - 200 kapsula


Twinlab

Cena:

2.100,00 RSD

840,00 RSD

Dijetna vlakna predstavljaju heterogenu grupu jedinjenja, različite hemijske strukture i funkcionalnih osobina. Dele se na: rastvorljiva i nerastvorljiva dijetna vlakna.

U rastvorljiva dijetna vlakna se ubrajaju: pektin, sluzi, gume, inulin, deo hemiceluloza, nesvarljivi skrob i nesvarljivi oligosaharidi. Rastvorljiva vlakna apsorbuju vodu u crevnom traktu, mešaju se sa hranom, formiraju gel strukturu, smanjuju brzinu varenja i apsorpciju u krvotok. Na taj način doprinose osećaju sitosti posle obroka. Takođe, kontrolišu nivo sećera i holesterola u krvi.

Rezultati brojnih studija ukazuju da ishrana bogata dijetnim vlaknima smanjuje rizik od nastanka masovnih nezaraznih bolesti kao što su kardiovaskulame bolesti, dijabetes, gastrointestinalni poremećaji i i kancer debelog creva. Preporučeni dnevni unos dijetnih vlakana za odrasle osobe iznosi 25-30 g, a u prevenciji pojedinih bolesti preporučuje se i veći unos.

Povećan unos dijetnih vlakana mora biti praćen povećanim unosom tečnosti. Prekomerno unošenje vlakana može uzrokovati nadimanje, smanjenje apsorpcije mineralnih materija, nadraženje zida creva.

Dijetna vlakna su uglavnom sastojci dijetetskih suplemenata koji su namenjeni regulisanju telesne mase ili pravilnog rada digestivnog trakta. Vlakna imaju korisna dejstva poluceluloze i polisaharida, a to je održavanje čistoće i zdrave funkcije digestivnog trakta. Vlakna u kontaktu sa vodom povećavaju svoju zapreminu, pa u želucu formiraju gel koji daje efekat sitosti. Na taj način se sprečava prekomerno unošenje hrane, a postiže se normalan i redovan ritam pražnjenja creva bez upotrebe hemijskih stimulativa.

Proizvod FiberSol® Capsules kao aktivnu komponentu sadrži mešavinu rastvorljivih dijetnih vlakana, poreklom iz opne semena azijske bokvice (Plantago ovata), guar gumu i jabučni pektin od usitnjene pulpe jabuke.

Kako u svom sastavu, sadrzi opnu semena azijske bokvice kontraindikovana je primena proizvoda FiberSol® Capsules kod opstruktivnih oboljenja digestivnog trakta i osoba preosetljivih na sastojke azijske bokvice. Oprez je neophodan kod osoba sa dijabetesom i osoba koje su na terapiji odredenim lekovima. Zbog mogućeg vezivanja i redukcije ili odložene resorpcije lekova (aspirin, karbamazepin, digoksin, litijum), proizvod treba uzimati pola sata do sat vremena pre ili posle upotrebe ovih lekova. Preporučena dnevna doza od 5 kapsula proizvoda FiberSol® Capsules sadrži 3,7 g koncentrovane smeše vlakana (opna semena bokvice, guar guma, jabučni pektin).

FiberSol® Capsules sadrži i vitamin C, najvažniji hidrosolubilni antioksidans i snažan redukujuci agens. Vitamin C je neophodan za sintezu kolagena i drugih komponenata vezivnog tkiva.

Preporučena doza i način upotrebe

3-5 kapsula dnevno sa oko 0,5 l vode, najbolje pre večere.