Folic Acid Professional Vitamins Line- 90 tableta

Folic Acid Professional Vitamins Line - 90 tableta


OstroVit

Cena:

 

960,00 RSD

Folna kiselina ili vitamin B9 je hidrosolubilan vitamin i pripada grupi vitamina B kompleksa. U prirodi se nalazi u mnogo vrsta hrane, a naročito u lišću, po čemu je i dobio ime folna kiselina, od lat. folium = list. Naročito bogat izvor folne kiseline je tamnozeleno lišće povrća, kao što je spanać, kupus, kelj, brokoli, peršun, lišće maslačka, karfiol, a ima je i u suvim mahunarkama, proizvodima od žitarica, iznutricama i pivskom kvascu. Osetljiva je na visoku temperaturu, svetlost i kiseline, a predstavlja i jedan od najteže apsorbujućih hidrosolubilnih vitamina. Zato često može doži do nedostatka ovog vitamina.

Folna kiselina učestvuje u sintezi nukleinskih kiselina, RNK i DNK, metabolizmu proteina, stvaranju crvenih i belih krvnih zrnaca i potencijalno u prevenciji raka grlića materice. Isto tako važna je za iskorištavanje šećera i aminokiselina. Ublažava bolove, sprečava anemiju i štiti od crevnih parazita. Folna kiselina uz vitamine B12 i B6 može da smanji rizik od kardiovaskularnih oboljenja. Dnevna doza za odrasle je 400 µg, a posebno je važna za žene koje planiraju trudnoću, trudnice i dojilje.

OstroVit Folic Acid je dodatak ishrani koji obezbeđuje visokokvalitetni izvor folne kiseline. Proizvod je u obliku tableta lakih za gutanje čija jedna dnevna doza obezbeđuje 400 µg folne kiseline.

Suplementacija folnom kiselinom povećava folatni status majke tokom trudnoće. Folat pomaže u pravilnoj sintezi aminokiselina i učestvuje je u procesu deobe ćelija. Jedna od glavnih efekata suplementacije je smanjenje osećaja umora i iscrpljenosti, normalno stvaranje krvi i posticaj zdravoj funkciji imunološkog sistema. Doprinosi normalnoj psihološkoj funkciji i normalnom metabolizmu homocisteina, doprinosi rastu majčinog tkiva tokom trudnoće, što je neophodno za pravilan razvoj ploda tokom trudnoće.

Proizvod OstroVit Folic Acid je namenjen prvenstveno ženama u reproduktivnom periodu, a koristan efekat suplementacije se ostvaruje dnevnim unosom od 400 µg folne kiseline tokom najmanje jednog meseca pre i tri meseca posle začeća.

Preporučena doza i način upotrebe

1 tableta dnevno pre jela. Folna kiselina sinergijski deluje sa multivitaminskim suplementima namenjenim trudnicama i dojiljama, vitaminima B kompleksa, a naročito sa vitaminom B12. Žene koje planiraju trudnoću, koje su trudne ili doje, treba da konsultuju lekara pre upotrebe proizvoda.