Carbohydrate Complex- 500 g
Rasprodato
Kratak rok

Carbohydrate Complex - 500 g


Nutriversum

Cena:

1.200,00 RSD

480,00 RSD

Nutriversum Carbohydrate Complex sadrži kombinaciju maltodekstrina (60%) i izomaltuoze Palatinose™ (40%), koja se sastoji od fruktoze i glukoze. Ovakva kombinacija osigurava dotok kako brzodelujućih, tako i sporodelujućih ugljenih hidrata, koji imaju efekat produženog snabdevanja organizma energijom.

Ugljeni hidrati su makronutrijenti od izuzetne važnosti za sportiste jer se tokom fizičke aktivnosti ili početnog perioda oporavka koriste kao dominantni izvor energije u organizmu. Sportisti moraju da unose dovoljnu količinu ugljenih hidrata da bi obezbedili adekvatan energetski unos, optimizovali rezerve glikogena, omogućili oporavak mišića nakon napora, obezbedili izvor energije tokom treninga i obezbedili lako dostupan izvor energije između obroka koji će održati nivo glukoze u krvi. Pad glukoze izaziva mentalni zamor, a on uzrokuje mišićni zamor. Što je veći intenzitet vežbanja sportisti se više oslanjaju na ugljene hidrate kao dominantno gorivo za mišićne kontrakcije. Osim toga, upravo to je vreme kada se drastično povećava i ubrzava proces proteinske sinteze ili proces obnove i izgradnje novih mišićnih vlakana.

Maltodekstrin predstavlja polisaharid koji se brzo razlaže u organizmu pri čemu se oslobađaju molekuli glukoze.

Fruktoza ima niži glikemijski indeks u poređenju sa glukozom i u metaboličkom procesu fruktoze nije prisutan insulin. Glukoza u kombinacji sa fruktozom dovodi do obostrane povećane resorpcije u gastrointestinalnom traktu, odnosno do toga da se maksimalna oksidacija ugljenih hidrata povećava.

Doziranje i način upotrebe

Pomešati 1 dozirnu mericu proizvoda (50 g) sa 300 - 400 ml hladne vode. Uzimati odmah posle treninga. Ovaj proizvod ne sadrži arome, pa ga je moguće dodavati u druge energetske ili proteinske napitke.