Siberian Ginseng 500 mg- 60 kapsula
Rasprodato
Kratak rok

Siberian Ginseng 500 mg - 60 kapsula


Nutrione

Cena:

1.200,00 RSD

600,00 RSD

Siberian Ginseng ili eleutero (lat. Eleutherococcus senticosus) je koren, poznatiji pod nazivom sibirski žen-šen, čija su lekovita svojstva poznata već više od dva milenijuma. To je trnovit žbun koji raste od Sibira do Koreje. Koren se tradicionalno koristi u ovim krajevima za podsticanje mentalnih i fizičkih sposobnosti, kao opšti tonik, odn. kao jeftinija varijanta azijskog ili pravog žen-šena (korejski žen-šen, panaks). Mehanizam dejstva eleutera nije sasvim poznat, a deluje blaže od panaksa (korejskog) iako nemaju iste sastojke. Korisćenjc preparata se ograničava na 2-3 meseca u kontinuitetu.

Aktivni sastojci eleutera su eleuteroidi (heterozidi lignana, polifenoli i polisaharidi). Pored njih, eleutero još sadrži esencijalna ulja, vitamine i minerale (vitamin C, beta-karotin, vitamine E, B-1, B-2 i B-12, niacin, kalcijum, fosfor, kalijum, magnezijum, natrijum, aluminijum, barijum, gvožđe, stroncijum, bor, bakar, cink, mangan, hrom i kobalt). Ovi nutrijenti deluju mnogo efikasnije u svom prirodnom kompleksu nego pojedinačno. Eleutero je efikasan imunostimulator u sezoni gripa i prehlada, a čest je sastojak preparata za očuvanje zdravlja žena, ne samo u menopauzi, već i onih mlađih. Preporučuje se podjednako i ženama i muškarcima.

Sastojci eleutera efikasni su u podsticanju imunološke funkcije organizma, ali i mentalne aktivnosti i fizičke izdržljivosti. Eleutero otklanja sindrom hroničnog umora i detoksikuje organizam. Zahvaljujući svojim adaptogenim svojstvima, smanjuje štetni uticaj stresa i povećeva sposobnost organizma da normalno funkcioniše u stresnim situacijama kao što su bolest, bavljenje sportom, stresan način života, loša ishrana i sl. Eleutero se može preporučiti za:

- povećanje fizičke i mentalne izdržljivosti u stresnim uslovima
- antioksidantsku zaštitu od virusnih i bakterijskih infekcija
- kao suplementacija uz terapije za normalizaciju endokrine funkcije (menopauza, PMS)
- detoksikuje organizam i umanjuje štetno dejstvo otrovnih hemijskih jedinjenja (alkohol, droga, duvan)
- skraćuje vreme oporavka kod sportista posle napornih treninga

Preporučena doza i način upotrebe

1-2 kapsule dnevno, najbolje popiti sa čašom vode ili soka. Ne koristiti duže od 2 meseca u kontinuitetu.