X-Fusion Amino- 414 g
Rasprodato

X-Fusion Amino - 414 g


Maxler

Cena:

 

2.990,00 RSD

X-Fusion Amino predstavlja posebnu mešavinu pažljivo odabranih najdelotvornijih sastojaka (aminokiseline razgranatog lanca – BCAA, glutamin, beta-alanin) koji aktivno učestvuju u sprečavanju razgradnje mišićne mase u kataboličkim procesima i stvaranju dodatne energije. Ovaj proizvod u sebi kombinuje velike doze esencijalnih aminokiselina bez dodatog šećera ili kofeina. Redovnom upotrebom X-Fusion aminokiselina podstiče se proteinska sinteza i mišićni rast.

Efekti redovne suplementacije proizvodom X-Fusion Amino:

- ubrzava oporavak (BCAA)
- podstiče povećanje ćelijskog volumena (citrulin)
- obnavlja povređeno mišićno tkivo (glutamin)
- smanjuje umor i povećava snagu (beta-alanin)
- pojačava imunitet (glutamin, B-6)
- daje dodatnu energiju (BCAA)

Akcenat u ovoj formuli je na aminokiselinama L-leucinu, L-izoleucinu i L-valinu, koje se ubrajaju u aminokiseline razgranatog lanca (branched­ chain amino acids, BCAA). To su esencijalne aminokiseline, koje je neophodno unositi u organizam putem ishrane. Imaju velikog značaja za organizam, jer učestvuju u izgradnji mišića, održavanju azotnog bilansa i regeneraciji mišićnog tkiva.

Ove aminokiseline predstavljaju indirektan izvor energije jer čuvaju rezerve glikogena u mišićima od preteranog razlaganja za vreme intenzivnog fizičkog napora. Telo u ovu svrhu koristi BCAA tako što ih pretvara u glukozu putem glukoneogeneze u jetri. Preporučljivo je da sportisti pre početka i nakon završetka intenzivnih vežbi uzimaju BCAA. Optimalan odnos aminokiselina razgranatog lanca je 2:1:1 (leucin:izoleucin:valin).

U sastav X-Fusion Amino ulazi i aminokiselina glutamin, koji se prirodno nalazi u hrani bogatoj proteinima. Glutamin je najzastupljenija aminokiselina u ljudskom organizmu. Čuven je po svojim anaboličkim svojstvima – pomaže sintezu proteina u mišićnim ćelijama. Glutamin detoksikuje organizam od amonijaka, funkcioniše kao izvor azota i podržava proizvodnju glikogena u jetri. Glutamin je odgovoran za optimalan nivo kiselosti i jača imunološki sistem. Njegova uloga u metabolizmu proteina je bitna zbog njegovih anaboličkih svojstava koji deluju nasuprot kataboličkom efektu glukokortikoidnih hormona. Nakon intenzivnih treninga dolazi do redukcije koncentracije glutamina u krvi, a rezultat toga je smanjenje imuniteta sportista preopterećenih treninzima. Smatra se da primena glutamina pruža podršku imunitetu i sprečava pojavu infekcija u slučajevima pretreniranosti. X-Fusion Amino obezbeđuje 2 g glutamina po dozi.

L-citrulin je aminokiselina koja ne ulazi u sastav proteina, a organizam može sam da je proizvede iz hrane. U organizmu se L-citrulin metaboliše u L­arginin i azot-monoksid, koji je značajan vazodilatator. Suplementacijom L-citrulinom može da se poveća nivo L-arginina u organizmu, a postoje podaci da L-citrulin, usled produkcije azot­oksida i njegovog vazodilatatornog dejstva, može dovesti do povećanja protoka krvi u krvnim sudovima i do snižavanja krvnog pritiska.

Beta-alanin je jedina aminokiselina koja se prirodno javlja u beta- obliku. Beta-alanin je neesencijalna aminokiselina. Zajedno sa aminokiselinom histidinom formira di-peptidno jedinjenje karnozin. Karnozin se prirodno nalazi u velikim količinama u tkivu mozga i mišića. Koncentracija karnozina u mišićima varira, zavisno od tipa mišića, ishrane, pola, godina života i fizičkog statusa. U mišićima koncentracija beta-alanina je limitirajuci faktor u sintezi karnozina. Smatra se da suplementacija beta-alaninom može dovesti do povećnja puferskog kapaciteta u mišićima, poboljšanja performansi, a povećanje puferskog kapaciteta mišića na duže staze može se pokazati korisnim u poboljšanju adaptacije na trening.

Vitamin B-6 (piridoksin, piridoksal, piridoksamin) pripada grupi hidrosolubilnih vitamina. Značajan je za metabolizam proteina i aminokiselina, a potrebe organizma za ovim vitaminom rastu sa povećanim unosom proteina. Značajna je i njegova uloga u konverziji linolne kiseline do arahidonske, u degradaciji glikogena, u oslobađanju energije i u procesu formiranja eritrocita. Učestvuje i u produkciji antitela.

Preporučeno doziranje i način upotrebe

Sadržaj 1 dozirne merice (13,8 g) rastvoriti u 200 ml vode. Uzimati pre i posle treninga.