Carbo Max- 1 kg
AKCIJA -30%

Carbo Max - 1 kg


Maxler

Cena:

1.400,00 RSD

980,00 RSD

Carbo Max obezbeđuje povećanje izdržljivosti i efikasnosti, dodatnu energiju i brz oporavak od treninga. Ne sadrži masti, 100% je prirodan i predstavlja izvor najkvalitetnih složenih ugljenih hidrata neophodnih u svakodnevnoj ishrani sportista. Količina kompleksnih ugljenih hidrata, koje sportista preko dana unosi u organizam, direktno utiče na nivo glikogena u telu, a on je najvažniji izvor energije za mišiće tokom intenzivnog treninga. Carbo Max snabdeva organizam glukoznim polimerima, koji su direktan prekursor glikogenske sinteze u mišićima. Visok nivo glikogena će omogućiti duži, kvalitetniji i teži trening.

Ugljeni hidrati su makronutrijenti od izuzetne važnosti za sportiste jer se tokom fizičke aktivnosti ili početnog perioda oporavka koriste kao dominantni izvor energije u organizmu. Sportisti moraju da unose dovoljnu količinu ugljenih hidrata da bi obezbedili adekvatan energetski unos, optimizovali rezerve glikogena, omogućili oporavak mišića nakon napora, obezbedili izvor energije tokom treninga i obezbedili lako dostupan izvor energije između obroka koji će održati nivo glukoze u krvi. Pad glukoze izaziva mentalni zamor, a on uzrokuje mišićni zamor. Što je veći intenzitet vežbanja sportisti se više oslanjaju na ugljene hidrate kao dominantno gorivo za mišićne kontrakcije. Osim toga, upravo to je vreme kada se drastično povećava i ubrzava proces proteinske sinteze ili proces obnove i izgradnje novih mišićnih vlakana.

Maltodekstrin predstavlja polisaharid koji se brzo razlaže u organizmu pri čemu se oslobađaju molekuli glukoze.

Fruktoza ima niži glikemijski indeks u poređenju sa glukozom i u metaboličkom procesu fruktoze nije prisutan insulin. Glukoza u kombinacji sa fruktozom dovodi do obostrane povećane resorpcije u gastrointestinalnom traktu, odnosno do toga da se maksimalna oksidacija ugljenih hidrata povećava. Carbo Max sadrži kombinaciju maltodektrina (56%), fruktoze (23%) i glukozni sirup u prahu (16%).

Preporučena doza i način upotrebe

30 g praha (2 kašike) rastvoriti u 200 ml vode.