100% Whey Protein Chocolate- 1,87 kg
Rasprodato

100% Whey Protein Chocolate - 1,87 kg


Labrada

Cena:

6.900,00 RSD

4.830,00 RSD

Proteini izolovani iz surutke mleka su potpuni proteini visoke iskorljistivosti i visoke biološke vrednosti. Sadrže sve esencijalne aminokiseline u optimalnom odnosu. Izolovani su iz koncentrata surutke, koja nastaje u procesu proizvodnje sireva. Proteini iz surutke se sastoje od veće količine alfa i beta­laktoglobulina i albumina, uz tragove kazeinske frakcije. Surutka ima visoku biološku vrednost, što znači da sadrži sve esencijalne aminokiseline i omogućava izgradnju važnih proteina u našem organizmu, pa se proteini iz surutke smatraju potpunim proteinima veoma visoke iskoristljivosti.

Dodaci ishrani bazirani na proteinima preporučuju se osobama koje imaju deficit njihovog unosa, kao što su, na primer osobe na redukcionim dijetama, starije osobe, osobe koje usled fiziološkog stanja ili bolesti ne mogu da unose proteine u dovoljnim količinama, kao i osobe koje imaju pojačanu fizičku aktivnost (sportisti ili osobe koje su izuzetno aktivne u toku dana).

Preporuka Naučnog komiteta za hranu EU za dnevni unos proteina za odrasle osobe je 0,8 g/kg telesne mase, odnosno 45 g dnevno za žene, i 55 g za muškarce, s tim da biološka vrednost proteina treba da bude najmanje 70. Starijim osobama, trudnicma i dojiljama je potrebno više od ove preporučene dnevne doze (do 70 g dnevno). U kategoriju osoba sa potrebom za većim unosom proteina u toku dana spadaju i sportisti. Prema preporuci Naučnog komiteta za hranu EU za dnevni unos proteina za sportiste, oni treba da unose 1,4 g proteina po kilogramu telesne mase.

Labrada 100% Whey Protein predstavlja odličan izbor proteina jer pokriva dnevne potrebe za esencijalnim aminokiselinama, kao i aminokiselinama razgranatog lanca (BCAA) u idealnom odnosu, koje, s obzirom da čine trećinu mišićnih proteina, predstavljaju veoma važan izvor proteina u sportskoj suplementaciji, jer pojačana fizička aktivnost i naporan trening povećavaju potražnju organizma za ovim aminokiselinama. Dovoljna količina BCAA aminokiselina u krvotoku garantuje očuvanje i izgradnju mišićne mase, manji stepen mišićnog katabolizma i veću snagu mišića.
Ovaj proizvod takođe sadrži i značajnu količinu glutamina, koji zauzima 60% ukupne količine slobodnih aminokiselina u ljudskom organizmu. Sadrži glutamin dobijen procesom mikrofiltracije koji ne obuhvata zagrevanje i obradu kiselinama. Ne sadrži gluten. Idealan je izvor proteina za sportiste, bodibildere i rekreativce koji žele najčišći i veoma kvalitetan protein odličnog ukusa.
Labrada 100% Whey Protein predstavlja:

- izvor kvalitetnog proteina (24 g/doza) i aminokiselina
- samo 1 g šećera
- ne sadrži gluten
- bogat izvor BCAA (aminokiselina razgranatog lanca) i glutamina

Preporučeno doziranje i način upotrebe

Sadržaj jedne priložene dozirne merice (38 g) dodati u 200 ml hladne vode ili mleka i promućkati dok se prah ne rastvori. Ukus podešavati po želji dodavanjem manje ili veće količine vode. Napravljeni šejk popiti 1-2 puta dnevno ili po potrebi.