Whey Amino Tabs 2000- 300tabl
Novo

Whey Amino Tabs 2000 - 300tabl


Maxler

Cena:

 

2.400,00 RSD

Whey Amino Tabs 2000 je kompleks aminokiselina u obliku tableta koji sadrži sve neophodne aminokiseline sa akcentom na aminokiselinama razgranatog lanca (BCAA). Suplementacija aminokiselinama obezbeđuje maksimalan anabolni efekat (rast i razvoj mišićne mase) tokom bilo koje vrste sporta ili pojačane fizičke aktivnosti. Ovaj proizvod je odličan izbor kako za profesionalne sportiste, tako i za rekreativce i početnike.

L-leucin, L-izoleucin, L-valin (BCAA) ubrajaju se u aminokiseline razgranatog lanca (branched chain amino acid). To su esencijalne aminokiseline i neophodno ih je unositi u organizam putem ishrane, jer imaju značajnu ulogu u izgradnji mišićnog tkiva. Čuvaju rezerve glikogena u mišićima od preteranog razlaganja za vreme intenzivnog fizičkog napora. Telo koristi BCAA kao indirektan izvor energije za mišiće pretvarajući ih u glukozu, putem glukoneogeneze u jetri.

Preporuka je da sportisti pre početka i nakon završetka intenzivnih vežbi uzimaju dodatak BCAA. Optimalan odnos aminokiselina razgranatog lanca u preparatima na bazi BCAA je 2:1:1 (leucin:izoleucin:valin).

Proteini prisutni u proizvodu Whey Amino Tabs 2000 (koncentrat i hidrolizat proteina surutke, proteini mleka i protein jaja) su potpuni proteini visoke iskoristljivosti i visoke biološke vrednosti, a sadrže sve esencijalne aminokiseline u optimalnom odnosu.

Proteini surutke predstavljaju derivate proteina mleka. Dostupni su u obliku koncentrata, izolata ili hidrolizata. Primarna razlika među ovim oblicima je tehnološki metod obrade i mala razlika u sadržaju masti, laktoze i masnih kiselina. U poređenju sa drugim vrstama proteina (soja, kazein, jaja), proteini surutke se brže vare, imaju dobre karakteristike za mešanje sa drugom hranom i smatraju se proteinima visokog kvaliteta.

Preporuka Naučnog komiteta za hranu EU za dnevni unos proteina za sportiste je 1,4 g/kg telesne mase, s tim da biološka vrednost proteina treba da bude najmanje 70%. Whey Amino Tabs 2000 sadrži koncentrat proteina surutke i hidrolizat proteina surutke (u ukupnom udelu 70%).

Preporučeno doziranje i način upotrebe

3 tablete 2-3 puta dnevno, popiti sa čašom vode.