100% Isolate- 450 g
Novo

100% Isolate - 450 g


Maxler

Cena:

 

2.400,00 RSD

Izolat proteina surutke

Proteini mleka predstavljaju jednu od najvažnijih komponenti mleka sa nutritivnog aspekta. Proteine mleka čine dve velike grupe: kazeini i proteini surutke. Kazeini čine oko 80% ukupnih proteina u kravljem mleku, a preostalih oko 20% su proteini surutke. Dobijaju se kao sporedni produkti u procesu proizvodnje sira. Pored proteina, neobrađena surutka sadrži i masti, laktozu i druge supstance. Sirova surutka se dalje obrađuje da bi se dobio koncentrat, izolat ili hidrolizat surutke bogat proteinima.

Primarna razlika među ovim oblicima je tehnološki metod obrade i stepen čistoće prema sadržaju masti, laktoze i masnih kiselina. Za razliku od proteina iz drugih izvora, kao što su jaja, soja, kazein (tzv. sporoapsorbujući proteini), proteini surutke se brzo vare i apsorbuju. Pored toga imaju i dobre karakteristike pri mešanju sa drugom hranom i spadaju u visokokvalitetne i vrlo cenjene proteine. Proteini surutke se sastoje od biološki visokovrednih proteina i proteina koji imaju različite frakcije. Proteine surutke karakteriše i visok sadržaj esencijalnih i neensencijalnih aminokiselina. Izolati proteina surutke sadrže minimalne količine masti i laktoze.

Posle intenzivnih treninga mišićima je potreban trenutni unos hranljivih sastojaka za brz rast i oporavak. Pošto su izolati visoko rafinisan izvor proteina, maksimalno prečišćen od masti, šećera i ugljenih hidrata, to ih čini brzo dostupnim izvorom proteina i idealnim rešenjem za brz i lak unos nutrijenata. Izolat proteina surutke je idealan izvor proteina i za osobe netolerantne na laktozu, a zbog izuzetno niskog sadržaja ugljenih hidrata i masti, odličan je dodatak dijetama za mršavljenje i postizanje čiste mišićne mase.

Proteini surutke mogu delovati antimikrobno i imunomodulatomo, a mogu imati i antioksidativni efekat.

Iako se lako vare i bezbedni su za upotrebu, proteini surutke se ne preporučuju osobama preosetljivim na proteine mleka, kao ni kod osoba sa oboljenjima bubrega i jetre. Kod preosetljivih osoba mogu se javiti čak i ozbiljni simptomi alergijske reakcije. Ukoliko se koriste nepravilno i u neprilagođeno velikim dozama i predugom vremenskom periodu, proteini surutke mogu oštetiti bubrege i jetru.

Interakcije sa lekovima, dijetetskim suplementima, biljkama ili hranom, nisu zabeležene. Doziranje je različito. Sportisti koriste proteine surutke kao proteinske dodatke i uzimaju 10-25 g dnevno, a u odredenim slučajevima i veće doze. Preporuka Naučnog komiteta za hranu EU za dnevni unos proteina za sportiste je 1,4 g/kg telesne mase (ako je biološka vrednost proteina min. 70).

Kome su neophodni proteini i kome se mogu preporučiti

- osobama koje imaju potrebu za povećanim unosom proteina
- aktivnim i rekreativnim sportistima
- kao podrška dijetama za smanjenje telesne mase
- osobama koje su netolerantne na laktozu, a žele da unesu dodatne količine proteina u ishranu
- svakome ko se zdravo i uravnoteženo hrani i želi ukusan proteinski šejk kao dodatak ishrani

Maxler 100% Isolate je izvor proteina visokog kvaliteta sa niskim sadržajem masti i šećera. Sadrži velike koncentracije aminokiselina uključujući i BCAA, L-leucin, L-izoleucin, L-valin - aminokiseline razgranatog lanca. Odlikuje ga brza i laka apsorpcija. Mleko od kojeg se dobija je poreklom od krava koje se slobodno kreću i pasu, što čini ovaj proizvod zdravim sa prirodnim ukusom.

100% Isolate je odličan izbor kad postoji povećana potreba za unošenjem proteina.

Maxler 100% Isolate po dozi obezbeđuje:

- lako svarljiv proteinski napitak
- 27 g proteina po dozi
- prirodan ukus

Preporučeno doziranje i način upotrebe

Za pripremu proteinskog obroka pomešati u šejkeru ili blenderu sadržaj 2 dozne merice (30 g) sa 250 ml vode ili napitka po želji.

Kao dodatak ishrani, konzumirati 1 porciju proteinskog obroka dnevno posle treninga. U danima kada se ne trenira obrok konzumirati odmah nakon budenja.

Napomena

Navedeni sastavi variraju prema ukusu proizvoda.